Ris Kids

Visie

RIS ontwerpt vanuit een heldere kijk op de toekomst.
Op deze pagina lees je meer over het idee achter onze groene buitenruimten.

Img 3551

Mens en natuur verbinden

De wereld verandert snel. Denk: klimaatcrisis, economische pieken en dalen, vluchtelingenstromen. Onze samenleving is druk en gejaagd en stelt hoge eisen aan alles en iedereen. In deze hogedrukpan wordt het ons allemaal wel eens te veel.

RIS gelooft dat verbinding met natuur een van de meest krachtige manieren is voor mensen om nieuwe energie op te doen. Wij ontwerpen natuur waar mensen – jong en oud – kunnen spelen, ontspannen, beleven en ontmoeten. Wij ontwerpen de natuur van je leven!

In ons werk hebben we speciale aandacht voor kwetsbare mensen in onze samenleving, zoals kinderen, ouderen, mensen met een beperking en zieken. 

Img 0436

Gezonde ontwikkeling van kinderen

Kinderen hebben bij RIS een streepje voor. Omdat we van ze houden. En omdat ze de toekomst hebben natuurlijk!

Wij ontwerpen speelnatuur die kinderen de mogelijkheid geeft om zich spelenderwijs te ontwikkelen. Natuur waarin ze zelfstandig op avontuur kunnen gaan. Alleen of met vriendjes. De natuur nodigt uit tot fantasierijk spel, creatief bouwen, grenzen verkennen, bewondering en verwondering. Je leert er samenwerken, risico’s inschatten en vertrouwen op je gevoel. Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat spelen in een natuurlijke omgeving goed is voor de lichamelijke, cognitieve en emotionele ontwikkeling van kinderen.

Img 2313

​Zorg voor de aarde en wat daarop leeft

Groene buitenruimten staan voor RIS niet op zichzelf, maar vormen een onderdeel van een fijne en duurzame leefomgeving. Logisch dus dat we aandacht hebben voor duurzame materialen en hergebruik van materialen.

Onze ontwerpen zijn klimaatadaptief: de tegels gaan eruit en we zorgen dat het terrein de pieken in neerslag kan opvangen. Regen hoort immers in de grond en niet in het riool. In de hete zomer vind je verkoeling in de schaduw van een boom.

De ontwerpen van RIS zijn ook gericht op het beschermen van de biodiversiteit. Op onze terreinen kom je vlinders, bijen en vogels tegen. Misschien zelfs een egel! Onze beplantingsplannen bieden hen voedsel, beschutting en nestgelegenheid.

En met al die fladderende, zoemende en badderende dieren valt er veel te ontdekken en te leren. We denken graag mee met onze opdrachtgevers over de kansen die dit biedt voor bewustwording en natuureducatie. Jong geleerd…